Postimet e fundit

Nê një intervistë ekskluzive për KDPOLITIK.COM, ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, Naser Nuredini thotë se pas marrëveshjes së Parisit, ministria që ai drejton propozon që Republika e Maqedonisë së Veriut t’i ulë gazrat serë. Në këtë drejtim është krijuar një strategji që përfshin gjashtëdhjetë e dy masa deri në vitin 2030, mes tyre implementimi i energjisë efikase,...
https://youtu.be/c69dAljHFTQ Mali Sharr është një thesar i bisodiversitetit, i pasurisë së jashtëzakonshme natyrore që shtrihet në tri shtetet Maqedoni e Veriut, Kosovë dhe Shqipëri. Malet e Sharrit përfaqësojnë një zinxhir malesh që shtrihen nga pjesa jugore e Kosovës dhe Maqedonisë veriperëndimore në Shqipërinë verilindore.  Sistemi malor është rreth 80 kilometra i gjatë dhe 10 deri në 30 kilometra i gjerë. Malet e...
ktivitetet përfshijnë pastrimin e 16 deponive të egra në komunën e Tetovës dhe 12 deponive të egra në komunën e Bogovinës, Vrapçishtit dhe Gostivarit dhe transportimin e mbeturinave në deponinë “Rusino”.  Ministria e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor ka siguruar mjetet e nevojshme për realizimin e këtyre aktiviteteve, por apelon deri tek komunat që në përputhje me Ligjin për...