NUREDINI: TË MOS PËRDOREN MATERIALE TË DËMSHME PËR NGROHJE QË TË SHMANGET NDOTJA E AJRIT

Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Naser Nuredini apeloi qytetarët që të mos përdorin materiale të dëmshme ngrohëse për të shmangur ndotjen e ajrit gjatë sezonit të ngrohjes. Apeli është një pyetje nga gazetarët se si do të përballet qeveria me këtë rrezik të mundshëm për shkak të çmimeve gjithnjë e më të larta të burimeve që përdoren për ngrohjen e dhomave.

“Kjo nuk do të thotë që të gjithë duhet të ngrohemi me gjithçka që është e mundur, kërkojmë nga të gjithë qytetarët që të jenë më efikas në ruajtjen e energjisë. Është më lirë të ngrohesh me energji elektrike nga peletat etj. Por, do të thotë që nëse ne përdorim biomasë për ngrohje, duhet të kujdesemi për cilësinë e saj dhe jo të djegim gjithçka që është e mundur. Mendoj se jemi të vetëdijshëm dhe do të kujdesemi për mjedisin tonë. Nëse ngrohemi me gjithçka është e mundur, do të thotë se do të ndotim fëmijët dhe familjet tona”, deklaroi Naser Nuredini.

Ai përkujtoi se pushteti qendror me disa masa dhe aktivitete u përpoq të ndikojë në uljen e ndotjes. “Çfarë kemi bërë deri tani? Ne kemi dhënë më parë subvencione për inverter etj, por tani kemi një ligj për ajrin e ambientit që thotë se komunat së bashku me pushtetin qendror duhet të marrin masa nëse ka ndotje të madhe në ato komuna. Është një realitet, fatkeqësisht jemi në një krizë energjetike jo vetëm në vend, por edhe në të gjithë Evropën”, tha Nuredini i nga e Tetovës, ku ishte me rastin e përfundimit të rindërtimit të tubacionit të ujit./ Koha.mk

Read More

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here